Allt vanligare att killar sminkar sig?

Blir det vanligare att killar sminkar sig? Inom tv-branschen finns det killar som sminkar sig då syftet är att man ska se bra ut i tv-rutan! Men om vi kollar i den ”vanliga världen” så skulle jag inte säga att det blir vanligare dock så finns det absolut killar som sminkar sig. Men jag tror också att många inte vågar p.g.a samhällets fördomar mot killar som sminkar sig, att det inte tillhör normen att killar ska sminka sig.

Om vi ska kolla hur det såg ut förr i tiden så ansågs det att smink var till för tjejer och inte för killar, om det fanns killar som sminkade sig så var han förmodligen homosexuell och om killar tänkte för mycket på deras utseende vilket inte tillhörde normen för hur killar skulle de ut på den tiden. Men om vi går till ett annat land, Egyptens urhistoria, så bar det övre klasserna smink, både kvinnor och män. De bar peruker, smycken och smink. Då var det inget fel om killarna sminkade sig.

Men trots detta finns det hyfsat många företag som expanderar sitt utbud med produkter för män då det har blivit en större efterfrågan. Män har börjat bry sig mer om sitt utseende. Men även fast det här finns och att det finns många kända män på dessa produkter så har iallafall jag inte sett sminkreklam för män.

big2588

#fuckideal

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s