Sociala medier kan hetsa till ätstörningar!

I artikeln Sociala Medier kan Hetsa Till Ätstörningar berättar Johanna Arogen 36, som bloggar och föreläser om kroppsideal och hälsobudskap, om hur sociala medier kan hetsa till ätstörningar. Det är då dessa kroppsbilder och träningsbilder som hon menar, att unga tjejer kan ta skada när de ser dessa bilder. Eftersom mallen idag är smal och vältränad och hälsosam.

Nu ska man ju inte skylla på Sociala medier som den stora boven när de kommer till ätstörningar men sociala medier visar allt för ofta en fel bild på hur vi ”ska” se ut idag. Smal, vältränad och hälsosam är mallen idag och när de här berömda träningsbilderna och kroppsbilderna dyker upp kan det skapa dåligt samvete om man är mottaglig för det, enligt artikeln från Aftonbladet.

När man lägger upp såna här bilder på sociala medier så kan man tänka på vilket budskap man sänder ut men sen så är det såklart inget fel med att lägga upp dessa bilder och man ska såklart få visa upp sin kropp om man vill och inte skämmas över att man är stolt över den.

Jag är ingen expert när det kommer till ätstörningar och har försökt skrivit på ett så bra sätt som möjligt.

#fuckideal #fuckperfection

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s