Varannan tjej känner sig tjock

Folkhälsomyndighetens studie från 2013/14 visar att allt fler barn har en ohälsosam kroppsuppfattning och försöker på olika sätt påverka sin vikt. Men den visar också att barn i åldrarna 11-15 år mår bättre fysiskt men allt sämre psykiskt. Det jag undrar då är varför det är så? Varför har man en dålig kroppsuppfattning och ser ner på sig själv? Nu kanske inte alla är så men enligt studien är det väldigt många och speciellt barn och unga.

Att varannan tjej känner sig tjock när det inte ens stämmer, vad är det som får dem att se sig som tjock när de inte ens är tjock? Jag tror att det är pga skönhetsidealet och att man vill se ut som de på klädreklamen och underklädersreklamen eller vad de nu kan vara, sen också att det finns en mall för hur vi ska se ut, att tjejer ska vara smal och ha så lite fett på kroppen som möjligt. Vilket är helt absurt och helt jävla sjukt! För alla ser helt olika ut och har helt olika kroppsformen och vi fungerar olika!

I framtiden hoppas jag att en sån här studie ser helt annorlunda ut, att vi kan tycka om oss för den vi är och att vi inte behöver känna press för att vi ska se ut på ett visst sätt.

Till dig som läser detta vill jag bara säga att du är fin precis så som du är och att du är så jävla vacker ♥

Varannan 15-årig flicka säger i undersökningen att hon känner sig överviktig, men bara 12 procent av flickorna är faktiskt överviktiga.

Source: http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/varannan-tjej-kanner-sig-tjock

#fuckideal #fuckperfection

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s