Idealen genom historien

Under 1600-talet ville man ha starka, friska kvinnor, under 1800-talet skulle kvinnorna ha framhävda höfter och getingsmal midja. När sedan 1910-talet kom blev kvinnorna rundare, gick upp i vikt och de skulle ha en kropp som var anpassad för att ta hand om barnen och hemmet. 10 år senare, under 1920-talet, skulle kvinnokroppen vara smal igen, idealet blev smalt, blekt och håret skulle vara kort, det var också under denna tid som pojkflickan introducerades för första gången.

Men hur är det med idealet för män? Hur har de sett ur under åren?

År 200 efter Kristus var det den starka gladiatorkroppen som gällde, sedan på 1500-talet skulle männen vara blek och fet. Sedan när en kom en man vid namn Arnold Schwarzenegger, och visade upp sina muskler, detta var i slutet av 1900-talet. Men de modet har hållit i sig tills idag.

Kroppsidealen har genom åren sett olika ut men jag tror att kroppsidealen påverkar oss mer idag än vad det kanske gjorde under 1800 talet, men vad vet jag?! Men med tanke på dagens teknik med internet, så har det en annan effekt på oss, och  massmedierna som ökar kraven genom att använda sig av photoshop som gör att modellerna vi ser i nätbutikerna är smala som en barbiedocka.

Men om 100 år kanske kroppsidealen är så som de var på 1600-talet? Vem vet? Kroppsidealen kommer ju att förändras med tiden och man kan ju bara hoppas att de kommer bli bättre men ännu bättre skulle de ju bli om de försvann helt och hållet! 

#fuckideal #fuckperfection 

 

 

 

 

 

Annonser

One thought on “Idealen genom historien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s